Reisverslag Dag 1 – Het vertrek

Posted by on November 2, 2012

vertrokken om 15:01 met de trein uit bergen op zoom naar roosendaal, en dan overstappen naar shiphol. Appeltje eitje dus. Ik had alleen het geluk dat ik een rotterdamse kwebbel tante tegenkwam welke net bij d’r 91 jarige ma was geweest. Allemaal leuke mooie verhalen, alleen stond ik ondertussen op de a deel van het spoor te wachten, en de trein moest op b komen. Dus je raadt het al toen ik dacht “wat is die trein laat”, rook ik lont en had ehm dus gemist. Gelukkig is onze NS wel zo flexibel dat ik via een andere trein m’n bestemming wel kan bereiken. Zal iets later aankomen maar ja het is vakantie, hoort erbij. zometeen extra overstap en klaar.

Terug naar de reis. Marokko is de bestemming, het was niet de originele bestemming (dat was Vietnam, en die was gecanceled vanwege een tekort aan deelnemers. maar dat is een ander verhaal). Ik heb kort gekeken wat er is geplanned, maar ik wil me vooral laten verassen (op een positieve manier :)). Dus ik laat het op me afkomen, en zal proberen te beschrijven hoe het voelt. En dat is nu een beetje duf, het vakantie gevoel is er nog niet. Ergens voelt het wel een beetje bekent, omdat ik vorig jaar ook een mooie rondreis heb gemaakt, maar toch voeld het anders deze keer. Ach we zullen wel zien hoe anders we het deze keer gaan beleven. Spannend is het iig wel.

zo, tijd voor een update, onder het genot van een esspresso op schiphol. de treinreis ging lekker. Ik merkte wel dat het vrijdag middag was want de tweede trein was een stuk voller na rdam. wat deze keer wel een voordeel had want wat leidse dames schaarde zich om mij heen :). dus dat is altijd even prettig. In leide overstappen voor het laatste stukje. daar werd ik getracteert op een mooie zonsondergang van de nederlandse zon. De laatste keer dat ik deze ga zien voor een poosje. Maar het was het zeker waard. alleen helaas vergeten dit vast te leggen. desolee, het zit iig in m geheugen.

Bij aankomst even op zoek naar de checkin. Ik dacht dat je bij een e-ticket ook bij zo een terminal moest inchecken, maar die herkende me niet. beetje bezorgt, maar het bleek dat die hierbij niet nodig was. De rij was ook bijna niet aanwezig dus alles ging lekker voorspoedig. even langs de douane wapperen met je boterbriefje, en een beetje verbaast dat er geen security check was. Maar bij de gate zag ik dat ze dit hier bij de gate doen. dus dat zien we straks wel hoe dat gaat lopen. Nu even lekker chillen, en straks maar even mn goede gedrag laten zien bij de gate.

En we zijn airborn. De vlucht had een beetje vertraging maar uiteindelijk mochten we dan toch vertrekken. En heel toevallig kwam ik meteen ook een paar medereisgenoten tegen. Ze wisten al het een en ander te vertellen over Marokko. En het eten schijnt een ware traktatie te zijn (comijn,kaneel,tijm,anijs,etc). Ze schijnen voornamelijk stoofpotjes te doen. klinkt als smikkelen en smullen. ben dus wel vrij benieuwd hiernaar.

Kwa taal kan het nog een beetje een uitdaging worden voornamelijk frans (hmmmm :() en arabisch. Dus dat wordt het ouderwetse handen en voeten werken gebruiken. 🙂 . gelukkig heb ik wc papier en norit bij me, dus die hoeven we alvast niet uit te beelden. 🙂

en daar zitten we dan in hotel casablanca. bestemming bereikt voorm vandaag. Nog even snel een update geven van mijn impressies. vanuit de lucht viel het me al op dat er relatief weinig lichtjes waren. het is wel een grote stadt, maar ze hebben gelukkig geen overdaad aan strooilichtjes. iets wat me wel bevalt. bij de uitgang tref ik onze begeleider (naam ontschiet me ff), en de rest van de groep. we bestaan uit 2 stelletjes (jong en minder jong), 3 dames en ondergetekende. Allemaal wel moe van de reis maar, het ziet er uit als een leuke club. Onderweg naar het hotel valt me op hoe rustig en schoon het is. geen gribus, vechtende straathonden, etc. Ik had me op wat ergers voorbereid, dus vond dit wel aangenaam. De loge van het hotel zag er goed uit, en nog een meevaller, ik heb een eigen kamer gekregen. Tja volgens de islamitische wet mogen jonges en meisjes natuurlijk niet zomaar bij elkaar zijn. zeker niet tijdens de nachtelijke uurtjes. Dus grote meevaller voor alle partijen, na een vermoeiende dag :). ow ja, het is 21 graden en beetje klam.

One Response to Reisverslag Dag 1 – Het vertrek

  1. Gabrielle

    Zover zo goed dus….. Ben benieuwd naar vervolg verhalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *