Reisverslag dag 4 – fez – megnes

Posted by on November 5, 2012

Vandaag gingen we naar Megnes. Een dagtochtje vanuit Fez. We waren allemaal een beetje moe, dus na een uurtje met de bus eerst een bakkie koffie. Een beetje bijgekomen ging we wat door deze stad slenteren. We waren deze keer vrij van gids, dus we konden alles rustig bekijken. Er waren heel veel winkeltjes en marktstalletjes. Op zich leuk maar deze waren meer bedoelt voor de lokale bevolking. En hier werden weinig traditionele dingen verkocht. Ook was het iets te druk voor wat opnames. Maar na wat verder slenteren vonden we toch een soort bazaar met kruiden op stapels. Dus dat heeft weer de nodige leuke plaatjes opgeleverd.

Voor de lunch zouden we kamelburger gaan eten. Klonk goed dus laat maar komen met je bulten. Het kamelenvlees wat een soort gekruid gehakt waar ze stukjes van hadden gemaakt. Het deed me een beetje denken aan Merengue worstjes welke je op de BBQ doet.

Daarna op naar een opgraving. Dit waren reuines uit de romijnse tijd. En was behoorlijk groot. Dit waren de overblijfselen van een complete stadt uit die tijd. Wat heel erg mooi was waren de mozaike vloeren welke op sommige plaatsen bewaard zijn gebleven. Het zonnetje brak ook nog eens door wat het plaatje helemaal compleet maakte. Ik moet zeggen dat ik dit mooier vond dan het stadje. Was dus weer lekker in mn element.

Terug in het Hotel nog een keertje gekeken of de wifi wel wilde werken en ik had geluk deze keer. Deze meteen even een bulk online geplaatst. Onder het genot van een lokaal biertje. Want idd die maken ze ook hier. zelf mogen ze het niet drinken dus het is eigenlijk meer voor de toeristen en de export. En als een ander het niet zien. Geen slecht biertje moet ik zeggen, maar wel sterk (5,2%) voor een pilsje.

Savonds weer een hapje eten. we waren bij een restaurantje waar ze ook een peper steak hadden. dus die keuze was snel gemaakt :). samen met spercieboontjes en gebakken aardappeltjes voelde ik me net weer thuis. Om toch wel een beetje lokaal te blijven daarna nog een berber whiskey (munt thee) met marokaans gebak. dat laatste was meer wat zandgebak uit een oud kerst pakket, want ze waren in de vorm van een denneboompjes en niet echt vers meer. Maar wel grappig. Daarna toch maar naar het mandje omdat we de volgende dag al vroeg gingen vertrekken naar de woestijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *