reisverslag dag 8 – Aapjes kijken met een wandeling

Posted by on November 9, 2012

Lekker diep geslapen door de koelte. Er was een lekkere warme douche. Maar ik vond de straal nog een beetje zwak. Tijd om mijn geheime wapen vn de vakantie ter hand te nemen. Een grote massage douche kop :). tja je wordt steeds investiever, na een paar vakanties. Om een uurtje of 9 vertekken we voor een ochtend wandeling. Het is bewolkt en regnt af en toe. dus best wel fris als je de dag ervoor in de sahara bent begonnen. Maar ja dat heb je nou eenmaal met een berg klimaat. Dit ook een beetje als test of iedereen wel een beetje kan wandelen. We beginnen bij Monkey feet. Zelf dacht ik hier apen te zien maar helaas, het is een rots formatie welke lijkt op de onderkant van de voeten van een aap. Ik zag het niet maat het lijkt net alsof een hoop gladde keien rechtop zijn gezet als een muur. best aardig om te zien. De rest lopen we terug langs de rivier naar het hotel. Omdat er een rivier door deze canyon stroom/kolkt, is er veel vegitatie hierlangs. Ook diverse dorpjes zijn er langs gebouwd. De bouw hiervan vind ik wel een beetje merkwaardig. Het lijkt wel alsof ze modder en stenen op elkaar hebben gestapeld als muren en hierin zijn gaan wonen. We gaan nog wel even kijken waar ze een gebouw op klassieke wijze proberen te bouwen. Ik zag in de hoek als een verdeelgroep voor de vloerverwarming, en diverse wanfcontactdozen. Dus een beetje luxe is tegenwoordig ook gewenst hier.

Het lastige in deze landen vind ik altijd nog wat je wel en niet kan fotograferen. Zo willen ongeveer 95% van de vrouwen dit niet en 70% van de mannen. En de rest wil er graag rijk van worden. Dus hier hou je altijd al rekening mee. Maar vandaag had ik een nieuwe. Ik was wat schaapjes aan het filmen, en even later komt er een oud vrouwtje naar me toe omdat ze er geld voor wilde. Het zag er leuk uit die schapen, maar ik vond ze ook weer niet zo fotogeniek. Dus dat was mooie pech voor het schapenvrouwtje, want dit vond ik ook weer wat te ver gaan.

we vervolgen onze weg verder langs de rivier. Het landschap begin een beetje te lijken op een western film. Hoge rotserige wanden, en dorre begroeiing erlangs.

Rond een uurtje of 1 weer terug in het hotel. dus tijd voor een stevige lunch. En daarna de blog maar weer eens bijwerken. Ik zie net als ik al diverse volgers heb, bedankt voor jullie aandacht en reacties. 🙂

Nu dat we wat meer tijd hebben valt het me ook op wat er verder hier nog voor een toeristen rondtrekken. In de eetzaal zit ook nog een een grote club van leeftijd 55 tot 80. En het verbaasde ons hoeveel geluid die wel niet kunnen produceren. Wat zijn we eigenlijk een lief stil stelletje met ons clubje. Ow jah, wat ook erg bijzonder is, dat ze hier overal tegeltjes tegen de muren gebruiken. en dat het plafond een zeer decoratief stukje is welke glimmend oranje is geverft. niet helemaal mijn stijl moet ik zeggen.

Savonds weer tagine (stoofpotje) happen, en weer wat spelletjes spelen met elkaar. (yatsee/regenwormen/etc). Beetje rustig dagje om bij te komen dus.

One Response to reisverslag dag 8 – Aapjes kijken met een wandeling

  1. Gabrielle

    Dan zal een van je volgers, maar weer een berichtje schrijven… 😉
    Trouwens nooit geweten dat jij lief en schattig was??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *