Reisverslag dag 14 – tweede wandeldag

Posted by on November 15, 2012

Niet helemaal perfect geslapen. De rits van de slaapzak ging niet meer open of dicht. Dus tweede deel wat kouder gelegen. Maar toch nog wel voldoend uurtjes kunnen pakken gelukkig. Buiten was het knap koud, rond het vriespunt gok ik. Dus snel schoon goed aan en tent afbreken om op temperatuur te komen. We hadden om 7:00 ontbijt, en zouden om 8:00 vertrekken. Ontbijt was prima, westerse zoetige dingen. Eindelijk weer eens iets anders dan kuipjes abrikozenjam en gekookte eieren.

We vertrokken als geplanned, en iedereen had alle lagen aan die we hadden. Verder bergafwaards langs diverse dorpjes. De zon scheen steeds verder het dal in, en de temperatuur begon te stijgen tot een aangenaam niveau. We waren een soort wandelende striptent geworden.

Na 1 1/2 uur kwamen we aan bij een dorpje waar we een bakkie thee deden bij een vrouwke. Het teras was ideaal gelegen. Zachtbriesje en in de zon. Lekker momentje om wat verder wakker te worden.

We dalen verder langs de wegen en paden door het dal. Omdat ook hier de begroeing voornamelijk langs de rivier is, Is het bovenin vrij kaal en rotserig. Dus hoe verder we komen, hoe meer het groen dichterbij komt. Wat nu ook weer opvalt is dat het (ondanks de hoge temperatuur) herfst is. We zien veel verkleuring en bladeren op de grond liggen. Een lekkere wandeling dus. Na het middag uur bereiken we de rivier, waar onze spullen zijn uitgestald, en de kok ons maaltje aan het bereiden is. Deze keer pasta, verse groente (waaronder ook ui en olijven), en wat vis uit blik. smullen dus weer. En ook eindelijk tijd om m’n blog een beetje bij te tikken. Prima omgeving om dat te doen 🙂

We passeren de rivier, en beginnen weer naar boven te klimmen, een bospad wat verder naar boven leidt. Wat hier mooi opvalt is de aardkleuren. De grond is een mengeling van rood, geel en groene stenen. Dit geeft samen met het flora groen een mooie bonte verzameling. We passeren weer enkele dorpjes en onze gids heeft weer voldoende te begroeten. Langs geiten paden en smalle steile bospaadjes trekken we verder. We komen bij een rivier aan, en volgens de gids is het schoenen uit en door het water. Dus we gaan even stroom op en neer waards even kijken of we ook droog naar de andere kant kunnen komen. Maar helaas, daar waar het kan zouden we over natte rotsen moeten springen, dus toch maar niet. Dus toch maar even waden. Aan de andere kant nemen we even een koffie break. Daarna hoeven we maar een kwartiertje te lopen. Maar zodra we opstaan merken we dat we beter meteen konden doorlopen. Spiertjes protesteren hevig.

Ze hebben een overnachtingsplaats gemaakt Onder een paar bomen in een weide welke uitkijkt over het dal. Het is een beetje bewolkt en we zitten lager dus de temperatuur is aangenamer. weer even het tentje opzetten, En tijd om te relaxen. Voor de avond hebben we spagetti met beetje saus, en dan wordt het toch wel weer tijd om het mandje op te zoeken.

2 Responses to Reisverslag dag 14 – tweede wandeldag

  1. Gabrielle

    Zo te horen krijg je lekker te eten!
    Vraag me nu wel af hoeveel Lawrence of Arabia straks is aangekomen 😉

  2. Lidy

    Veel beweging, meer dan anders, nachtvorst, ik denk dat Lawrence van Arabia een maatje in de min is, dit WEEGT niet op tegen dit grootse avontuur, waar wij van mogen meegenieten! (Lees smullen)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *