Reisverslag dag 16 – Kort wandelingetje met mooi uitzicht

Posted by on November 17, 2012

Heerlijk geslapen. Geen hond, moskee of veestapel gehoord. Normaal zouden we om 8 uur vertrekken, maar omdat er maar 4 uurtjes lopen zijn vonden we tractatie van uitslapen wel gepast. Dus om 8 uur ontbijt en 9 uur vertrekken. We beginnen aan onze klim van 2 uur naar de pas. Onderweg passeren we weer de sneeuwgrens. En we bereiken de 2500m. Het uitzicht is geweldig. Er is een hutje waar ze warme thee verkopen, dus we hebben de beste locatie voor een thee-break. Mijn darmstelsel is weer normaal geworden, maar ik heb wel een andere reisgenoot aangestoken helaas. Maar zij heeft zich al ondergedompelt in de chemie, dus dat gaat wel goed komen.

Lang genoeg genoten, dus we dalen af naar beneden. Het eerste deel is veel losse stenen, dus goed oppassen. Maar na al het steigen is het dalen wel prettig voor de spiertjes. Het weer is nog steeds blauw, alhoewel er af en toe wel een wolkje voorbij komt. rond een uurtje of 2 komen we aan op onze bestemming. Dit is ook weer een gite, maar hiervan is onze gids eigenaar. Het dorp is ook zijn geboorte dorp. Omdat we er vroeg zijn hebben we de middag vrij. Na de lunch begint het buiten de hagelen, dus we hebben enorm veel geluk gehad. Tijd om de blog een beetje bij de te werken en te chillen. Er is volgens de gids ook een hot-shower. Dus tijd om eens wat vuiligheid van ons af te spoelen. Alleen denk ik dat de nederlandse definitie hier is scheelde met de visie van de gids. Het is wel warmpjes, maar het mocht wel wat heter met dit weer. Maar goed het geeft je wel een lekker fris gevoel.

De hagel zet zich om in een stevige regenbui. Vor de deur van onze gite is het pad veranderd in een bergbeekje van chocola. De straten spoelen nu lekker schoon. we hebben nog melkpoeder cacau en een mooie hoeveelheid rum dus we kunnen het ons lekker gezellig maken. De gite is niet helemaal waterdicht, dus de muren slaan hier best wel door met een regenbui. Ook hier is geen verwarming dus de meeste pakken de slaapzak, en niet veel later liggen de meeste al te ronken.

Voor het avond eten heeft de kok een tagin gemaakt welke beter smaakt en uit ziet dan tot nu toe. Als nagerecht wat manderijnen en wat granaatappels, dus de vitaminen zijn ook weer aangevult. Allemaal nog steeds vrij loom, dus vroeg het mandje in voor een verse dag.

One Response to Reisverslag dag 16 – Kort wandelingetje met mooi uitzicht

  1. Gabrielle

    Fijn om te horen dat je niet lang last hebt gehad.
    Gave foto’s trouwens tot zover….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *