Reisverslag dag 21 – terug naar de drukte en de laatste inkopen

Posted by on November 22, 2012

Al weer een stuk beter. Origineel moesten we al om 9:00 vertrekken maar de dames hebben de gids kunnen verleiden om dit uit te rekken tot 10:00. Dus lekker uitgeslapen, het snotteren voel ik ook al vrijwel niet meer. alleen af en toe een kuch, en een stem waar Barry White nog jaloers op kan zijn.

Met een kleine toevoeging van geweld alles in de tas kunnen krijgen. FIjn stukje wandelen naar de bus. De rest koos er toch voor om een kruiwagen te gebruiken, maar ik wilde me natuurlijk niet laten kennen. Het is een rit van ongeveer 3 1/2 uur naar marakech. De weg is relatief recht, dus het duurde niet langs voordat ik met een muziekje op in het zonnetje een beetje lag in te dommelen. even lekker genieten van die zon, want het schijnt nogal een beetje frisjes te zijn in nederland. Dus dat gevoel van zon met korte broek en tshirt houden we graag vast.

Onderweg komen we nog geiten in de boom tegen waar de gids voor had gewaarschuwt waarvoor hij niet ging stoppen. Hier jagen mensen sochtends wat geiten de boom in en binden ze daar vast. Zodat toeristen rustig een foto kunnen maken. En dat gaat natuurlijk wel iets te ver voor een foto. Na een poosje stoppen we ff voor een bakje koffie om toch even wakker te worden. Daarna verder door naar marakech naar hetzelfde hotel waar we eerst zaten. Weinig te beleven tot nu toe, maar dat is soms ook wel eventjes lekker.

Spulletjes op de kamer gedumpt, de rest had wat achtergelaten souveniers opgehaald, en toen was het wel weer eens tijd om te gaan smikkelen. We vonden een leeg dakterras met chille muziek. Ze hadden er een verse vijgen juice, en die was best lekker, maar wel marokaans zoet. Erbij een mixed brochetta en we waren weer helemaal bij. We haden nog de nodige uurtjes, dus we doken toch nog even de souks in voor wat etenswaren. Ik wilde o.a. verse vijgen en dadels hebben. Maar die wil je toch graag het laatste moment gaan halen. En we hadden een plek gevonden waar ze ze in plastic doosjes deden ipv een papieren zakje. Anders ruiken en zien m’n onderbroeken er over een 1/2 jaar nog naar de dadels. Verder waren we nog bij een kruiden winkeltje geweest waar we nog wat kruiden en thee konden halen. Het begon ondertussen donker te worden, dus tijd om maar weer terug naar het hotel te gaan. ER is hier wifi, dus mooi nog eventjes mijn trouwe volgers tracteren op wat nieuw schrijven met visuele elementen over dit fuieton.

Vanavond is het immers bonte avond, dus we kunnen helemaal los gaan. Mits we morgen maar het vliegtuig halen 🙂

We zijn gaan eten bij hetzelfde restaurant gaan eten waar we al 2 keer eerder hebben gegegeten in marakech. Persoonlijk vond ik het eten vrij flauw, maar laten we het maar wijten aan mijn verminderde smaakpapillen. Deze keer ging ook de gids een hapje mee eten. Achteraf een paar groepskiekjes, en toen moesten we helaas alweer denken aan een bedje. De wekker gaat morgen al om 5:30, want we hebben een lange reisdag voor de boeg terug naar nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *